Projectmanager in gesprek voor ontzorgd bedrijfsfeest

Event organiseren stappenplan: een goed begin is het halve werk

Het organiseren van een evenement kan een ingewikkelde onderneming zijn. Van het bepalen van de locatie tot het regelen van de catering en entertainment, er zijn talloze aspecten om rekening mee te houden. De vraag binnen een bedrijf is ook vaak: wie pakt dit op? Om dit makkelijker te maken, helpt een goed opgesteld event organiseren stappenplan je om alles in goede banen te leiden.

Het belang van een event organiseren stappenplan

Een event organiseren stappenplan is cruciaal om ervoor te zorgen dat je evenement goed verloopt. Het helpt je bij het behouden van een overzicht, het efficiënt toewijzen van taken en het waarborgen van een goede communicatie binnen het team. Bovendien maakt een event organiseren stappenplan het eenvoudiger om deadlines te bewaken en zorgt het ervoor dat je niets over het hoofd ziet, waardoor je beter kunt anticiperen op mogelijke uitdagingen tijdens het evenement.

Stappenplan evenement: stap voor stap

Hier is een gedetailleerd stappenplan voor het organiseren van een evenement, waarbij elke stap wordt toegelicht om je te helpen bij de planning en uitvoering:

 1. Stel heldere doelen. De eerste stap in elk event organiseren stappenplan is het definiëren van je doelstellingen. Wat wil je bereiken met je evenement? Door je doelen duidelijk te definiëren, kun je gerichter plannen en de juiste middelen inzetten om deze doelen te bereiken.
 2. Budget opstellen. Het opstellen van een budget is een cruciale stap in het organiseren van een evenement. Maak een gedetailleerde lijst van alle verwachte kosten, inclusief locatiehuur, catering, entertainment en marketing. Zorg ervoor dat je ook een buffer inbouwt voor onverwachte uitgaven.
 3. Locatie selecteren. Het kiezen van de juiste locatie is een van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen. Overweeg factoren zoals de grootte van de locatie, de toegankelijkheid en de beschikbare voorzieningen. Zorg ervoor dat de locatie past bij het thema en de doelstellingen van je evenement.
 4. Logistiek regelen. Logistiek omvat alles van transport en accommodatie tot de opstelling van de locatie. Maak een gedetailleerd plan voor hoe je deze aspecten zult beheren. Denk aan zaken als parkeergelegenheid, toegankelijkheid voor mindervaliden en de benodigde apparatuur.
 5. Entertainment. Entertainment is een belangrijk onderdeel van elk evenement. Of je nu kiest voor live muziek, een spreker of een interactieve activiteit, zorg ervoor dat het entertainment past bij je doelgroep en je doelstellingen. Boek entertainment ruim van tevoren om teleurstellingen te voorkomen.
 6. Marketing en promotie. Om ervoor te zorgen dat je evenement goed bezocht wordt, is effectieve marketing en promotie essentieel. Gebruik een mix van online en offline kanalen om je doelgroep te bereiken. Denk aan social media, e-mailcampagnes, en gedrukte materialen zoals posters en flyers.
 7. Evalueren. Vraag na afloop van het evenement altijd hoe de gasten het hebben ervaren. Wat ging er goed? Wat kan de volgende keer beter? Verzamel feedback van de deelnemers, zo weet je de volgende keer direct waar je extra aandacht aan moet besteden.

Event organiseren stappenplan in de praktijk

Leuk zo’n stappenplan, maar hoe werkt dit nou in het echt? Ik laat je zien hoe wij deze theorie in de praktijk gebruiken:

Doelen stellen

We beginnen altijd met een oriënterend gesprek. Wat wil je bijvoorbeeld bereiken? Wil je dat werknemers een leuke middag hebben, wil je collega’s stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling of wil je nieuwe talenten werven? Zoals je hieronder ziet, hebben wij voor elke doelstelling een ander soort pakket. ⬇️

Lees verder

Locatie selecteren

Wij organiseren onze events op elke locatie in Nederland, België en Duitsland. En als one-stop-shop op gebied van het organiseren van evenementen helpen we ook graag bij het vinden van een geschikte feestlocatie. Wat denk je bijvoorbeeld van onze partners Thuishaven, De Utrechtse Stadsvrijheid of Hofstede de Middelburg?

Lees verder
Bedrijfsfeest Wij zorgen voor een onvergetelijk bedrijfsfeest op elke locatie met activiteiten zoals lasergamen, racen op F1 simulatoren en Virtual Reality.
 • icon 50 – 200 personen
 • icon 4 uur
 • €52,50
 • per persoon
Bekijk
Groep mensen bezig met een workshop
Teambuilding workshop De enige inhoudelijke workshop gecombineerd met een Virtual Reality teambuildingsactiviteit. Wij brengen ontspanning en ontwikkeling samen. 🤝
 • icon 6 – 12 personen
 • icon 4 uur
 • €133
 • per persoon
Bekijk
Workshops met activiteiten bij Rijkswaterstaat, overzichtsfoto van de gamecases
Play & Connect Op zoek naar inhoudelijke workshops waar collega’s enthousiast van worden? Combineer dit met fun activiteiten zoals o.a. lasergamen op kantoor.
 • icon 50 – 200 personen
 • icon 4 uur
 • €72,50,-
 • per persoon
Bekijk
Recruitment event Laat jouw recruitment event opvallen met een gaming beleving! Verbind op laagdrempelige wijze nieuw talent met jouw teamleden.
 • icon 20 – 50 personen
 • icon 4 uur
 • €90,-
 • per persoon
Bekijk

Entertainment

Jouw deelnemers moeten zich natuurlijk vermaken op het evenement. Het toevoegen van interessante activiteiten is daarom een goed idee. Teambuilding spellen, of sportactiviteiten zorgen voor een dynamische ervaring. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen, racen op Formule 1 simulatoren en Virtual Reality.

Lees verder

Marketing en promotie

Om jouw deelnemers te enthousiasmeren, ondersteunen we je ook graag in het promotie in inschrijfproces. We maken een gepersonaliseerde landingspagina en PR-kit en zorgen voor een inschrijfomgeving. Jij levert de brandguide, wij doen de rest.

Lees verder

Hulp nodig bij het organiseren van je evenement?

Ik hoop dat je tot nu toe al een stuk bent geholpen met ons stappenplan event organiseren. Maar we helpen je ook graag met de uitvoering. Met onze ervaring en professionaliteit zorgen we voor een onvergetelijk evenement dat perfect aansluit bij jouw doelen en wensen. Drie redenen waarom onze events bij jou passen:

 1. Wij ontzorgen jou volledig (van voorbereiding tot aan uitvoering);
 2. We verbinden mensen speels en informeel via gaming en tech zoals PS5, VR en F1 sims;
 3. We organiseren onze evenementen op iedere locatie in Nederland, België en Duitsland.
Event organiseren stappenplan activiteiten

Ons doel is om elk evenement om te toveren tot een onvergetelijke ervaring. Laat de stress van het opvolgen van een event organiseren stappenplan aan ons over en focus op wat echt belangrijk is: het creëren van onvergetelijke herinneringen. Lang verhaal kort: wil je jouw evenement laten organiseren op eigen/externe locatie, volledig ontzorgd worden van voorbereiding tot aan uitvoering en ben je op zoek naar activiteiten die bij iedereen aanslaan? Wij helpen je graag. Bel naar +31 (0) 20 808 8670 of vul onderstaand formulier in.


Neem contact op