Teambuilding ideeën Azerion event

Teambuilding ideeën ter inspiratie

Je bent op zoek naar teambuilding ideeën. Maar waar moet je beginnen? Sowieso is teambuilding een eeuwenoud begrip en is er dus veel informatie over te vinden. Op korte termijn levert het heus geen verbeterde prestaties op of baanbrekende ideeën. Naar onze mening werkt teambuilding vooral omdat je je collega’s op een andere manier leert kennen.

Je ziet waar iemand zich comfortabel bij voelt, of juist helemaal niet. Je merkt dat de altijd zo introverte Stijn ineens helemaal op leeft en de leiding neemt als er een puzzel opgelost moet worden. En juist die kleine dingen maken het verschil. Want daar praat je de volgende keren weer over met Stijn tijdens de gezamenlijke lunch of vrijmibo. En dat maakt het weer toegankelijker om over andere dingen in gesprek te raken.

Je snapt mijn punt: het doen van gezamenlijke activiteiten verstevigt de band tussen onderlinge collega’s op lange termijn. En dát levert op den duur wel weer betere prestaties op. En daarom ben jij nu op zoek naar leuke ideeën voor teambuilding.

Dit zijn teambuilding ideeën voor 2024

Er zijn natuurlijk genoeg teambuilding ideeën waar je uit kunt kiezen. Uiteraard organiseren wij ook activiteiten die teambuilding stimuleren. Maar daar kom ik zo op, eerst laat ik een aantal zien die wij zelf niet organiseren maar ik wel erg leuk vindt.

 1. Expeditie Robinson
  Een echte zomeractiviteit. Tijdens deze teambuilding activiteit voer je verschillende proeven uit die gebaseerd zijn op het populaire televisieprogramma. Denk bijvoorbeeld aan:
  – Een eigen teamvlag maken
  – Liaantrekken
  – Reuze katapult maken
  – Jenga XL
  – Bamboe toren bouwen of waterrace
  – Memory games en breinbrekers
  – Primitief vuur maken in combinatie met hindernisbaan

  Dit uitje focust zich op behendigheid, creativiteit, competitie en samenwerken en komt op locatie.

2. De Alleskunner
Wederom een teambuilding idee dat afgeleid is van een televisieprogramma. De naam zegt het eigenlijk al: je moet je best doen en goed zijn in allerlei gekke spelopdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het doven van kaarsen met een waterpistool, geblinddoekt een weg moeten vinden of een bal proberen te vangen tussen een regen van stuiterballen. Per ronde wordt één deelnemer uitgeschakeld.

Teambuilding ideeën van WePlay United

Zoals gezegd, hebben wij ook leuke teambuilding ideeën. Wij organiseren teamdagen waarbij we educatie en plezier met elkaar combineren. Het teambuilding pakket bestaat uit een inhoudelijke workshop met een Virtual Reality gericht op samenwerken. We hebben drie thema’s waarover de workshops gaan:
1. Vergroot je werkgel
2. Ontwikkel je ondernemende mindset
3. Activeer je creatieve brein

1. Vergroot je werkgeluk

Een belangrijk thema, want wist je dat maar liefst een kwart van de werkenden zichzelf een score van 6 of lager geeft op werkgeluk? En dat is zonde, want je bent 43% productiever en zelfs 300% innovatiever als je meer werkgeluk ervaart. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

– Aan de slag met jouw werkgeluk
– Succesvol hybride werken
– Beter samenwerken door Socratisch luisteren en vragen stellen

2. Ontwikkel je ondernemende mindset

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met proactiviteit en assertiviteit. Want je hoeft geen eigen bedrijf te hebben om ondernemend te zijn. We laten zien hoe je ambassadeurs maakt van jouw eigen medewerkers. En dat is wat je nodig hebt in een tijd waarin ’thought leadership’ via demand generation steeds belangrijker. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

– Pitch je teampropositie
– Personal branding op LinkedIn
– Effectief vergaderen met Agile skills

3. Activeer je creatieve brein

Creativiteit is te stimuleren en tijdens deze workshop leren we je hoe je dit kunt versterken. Dit is één van de teambuilding ideeën waardoor het makkelijker wordt om resultaten te halen. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

– Visueel communiceren
– Effectief brainstormen: samen én solo
– Je doelgroep centraal zetten met Design thinking

Teambuildig ideeën waarbij we workshops combineren met fun activiteiten

Teambuilding in combinatie met Virtual Reality

Dit is waarom – naar eigen zeggen – onze teambuilding ideeën onderscheidend zijn ten opzichte van anderen: we gebruiken Virtual Reality om de teambuilding dag luchtig te maken. Want het spelen van een game zorgt voor ontspanning. Het is leuk en niet zo zwaar. En dat terwijl de activiteit nog steeds bijdraagt aan samenwerken. We spelen namelijk één van de volgende Virtual Reality games:

 1. The Experiment
  Een virtuele escape room waarbij je samen puzzels oplost om uit een geheimzinnige onderzoeksfaculteit te komen. Tijdens dit spel werk je aan uitdagende raadsels waardoor een goede coördinatie en communicatie tussen teamleden nodig is.
 2. Keep Talking and Nobody Explodes
  Eén speler heeft de taak om een bom te ontmantelen. Maar dit kan alleen met instructies vanuit een handleiding die de andere spelers moeten geven. Communcation is key!
 3. Among Us
  Dit spel is een mix van Wie is de Mol en de Verraders. Je neemt namelijk de rol aan van een bemanningslid van een ruimteschip óf je bent een bedrieger. Het doel van de bemanningsleden is om verschillende taken op het schip te voltooien en te ontdekken wie de bedrieger is. De bedriegers hebben als doel om de taken te saboteren en de bemanningsleden één voor één te elimineren zonder ontdekt te worden. Een spel waarbij je goed moet verantwoorden wat je gedaan hebt en moet achterhalen wie een oplichter is.

Ik ben benieuwd welke van de teambuilding ideeën jou het meest aanspreekt. Wat goed is om te weten: wij organiseren onze teambuilding activiteiten op elke locatie in Nederland en België.

Daarnaast hebben we verschillende samenwerkingen met evenementenlocaties en cateraars, zodat we alles voor je kunnen ontzorgen. Kijk voor alle informatie over onze teambuilding ideeën op ons teambuilding met workshop pakket.

Wij organiseren onze teambuilding ideeën in samenwerking met Jonge Honden. 
Zij faciliteren de inhoudelijke workshops op maat.