Azerion company event groepsfoto bij skillgames

6 teambuilding spellen ter inspiratie

Wij houden van het spelen van (teambuilding) spellen. Onze missie is dan ook niet voor niets dat we mensen verenigen middels game-events. En denk bij game-events niet alleen aan de PlayStation 5, maar gaming in de breedste zin van het woord. Wat dat precies is, daar kom ik later op terug.

Eén van de segmenten waar wij als WePlay United op focussen, zijn bedrijven. En hoewel wij veel ‘fun’ bedrijfsfeesten organiseren, zijn teambuilding activiteiten ook erg in trek. Maar wat zijn nou leuke teambuilding spellen?

Soorten teambuilding spellen

1. Puzzel- en probleemoplossende spellen

Deze categorie teambuilding spelletjes is ontworpen om creatief denken en samenwerking te bevorderen. Activiteiten waarbij je aan moet denken zijn bijvoorbeeld escape rooms.

2. Fysieke uitdagingen en buitenspellen

Spelletjes voor teambuilding waarbij bloed, zweet en tranen nodig zijn helpen om vertrouwen en teamgeest op te bouwen. Een mooi voorbeeld van teambuilding spellen zijn de activiteiten van Expeditie Robinson. Een ander teambuilding spel waarbij je actief bezig bent en je samen een tactiek moet bedenken is onze eigen activiteit lasergamen. Lasergamen is een ideale game activiteiten waarbij je lekker in beweging bent.

3. Creatieve en kunstzinnige activiteiten

Zoek je meer een teambuilding spel waarbij je uitgedaagd wordt om al je creativiteit in de strijd te gooien? Dan is een schildercursus een goede optie. Toegegeven: het is niet per se een spel maar wel enorm leuk. Je kunt namelijk beter schilderen dan je denkt. Tijdens een bedrijfsfeest voor Ron Gastrobar groep hebben we een schildercursus gedaan. En een paar jaar geleden heb ik zelf Bob Ross proberen na te doen (zie tweede foto). Best leuk gelukt, toch? 😉 🎨

4. Virtuele teambuilding spellen

Wist je dat je ook genoeg Virtual Reality games hebt die gericht zijn op samenwerken? Denk bijvoorbeeld aan virtual escape rooms, of aan de game “Keep Talking And Nobody Explodes”. Kort uitgelegd: één speler heeft een tikkende tijdbom en moet deze ontmantelen met behulp van aanwijzingen van andere spelers. Zij zien namelijk de handleiding en de kunst is om dit goed te communiceren. We hebben verschillende Virtual Reality teambuildingspellen gecombineerd met inhoudelijke workshops voor een ideale teambuildingsactiviteit. Bekijk het pakket hier.

Virtual Reality bij Rijkswaterstaat als een van de teambuilding spellen

5. Strategische teambuildingspellen

Deze categorie van teambuildingspellen is gebaseerd op het gedachtegoed van Eliyahu Goldratt. Hij beweert dat om processen te verbeteren het nodig is om knelpunten in de samenwerking op te lossen. Belangrijk is om echt af te stemmen op elkaars behoeften. In het strategiespel wordt gewerkt met simpele opdrachten, die vervolgens aangepast worden en onder tijdsdruk worden uitgevoerd. Waarom tijdsdruk? Dit zorgt ervoor dat er geen tijd is voor politiek correcte antwoorden en deelnemers direct tot de kern moeten komen.

Voordelen van teambuilding spellen

Wij geloven dat teambuilding spelletjes niet per direct resultaat oplevert. Het is juist voor de lange termijn. De voordelen van team building spellen op een rijtje:

  1. Verbeterde communicatie
    Door samen te werken aan leuke en uitdagende activiteiten leren teamleden effectiever met elkaar te communiceren.
  2. Verhoogde productiviteit
    Een sterk en goed samenwerkend team is vaak productiever, aangezien leden elkaar motiveren en ondersteunen.
  3. Betere probleemoplossende vaardigheden
    Teambuilding spellen stimuleren creatief denken en innovatie, wat cruciaal is voor het oplossen van problemen in de werkomgeving.
  4. Versterkt moreel: Leuke teamactiviteiten kunnen het moreel en de tevredenheid op de werkvloer aanzienlijk verhogen.

Teambuilding ideeën van WePlay United

Ik ben benieuwd welke van de teambuilding spellen jou het meest aanspreekt. Wat goed is om te weten: wij organiseren onze teambuilding spelletjes op elke locatie in Nederland en België.

Daarnaast hebben we verschillende samenwerkingen met evenementenlocaties en cateraars, zodat we alles voor je kunnen ontzorgen. Kijk voor alle informatie over onze teambuilding spellen op ons teambuilding met workshop pakket.

Wij organiseren onze teambuilding ideeën in samenwerking met Jonge Honden. 
Zij faciliteren de inhoudelijke workshops op maat.