Waarom een B2B event organiseren?

Een B2B event is veel meer dan een formele bijeenkomst; het is een krachtig instrument voor bedrijven die hun merk willen versterken en waardevolle klantrelaties willen opbouwen. Door het organiseren van een B2B event kun je jouw positie in de markt verstevigen, merkbekendheid vergroten en jezelf profileren als een expert in jouw branche (ook wel bekend als “thought leadership”). Het is een unieke kans om je te onderscheiden van de concurrentie en je doelgroep op een persoonlijke manier te benaderen. Een goed georganiseerd B2B event helpt niet alleen bij het opbouwen van netwerken, maar draagt ook direct bij aan het stimuleren van je sales.

Hoe organiseer je een succesvol B2B event?

Het organiseren van een B2B event vereist een zorgvuldige planning. Daarnaast is het ook vooral een kwestie van “doen”. Hier volgt een stap-voor-stap gids om je op weg te helpen met jouw B2B event planning:

  1. Stel duidelijke doelen: Bepaal wat je met het event wilt bereiken. Wil je je merk versterken, je netwerk uitbreiden, of misschien je producten en diensten onder de aandacht brengen? Duidelijke doelen helpen bij het vormgeven van je event en het meten van je succes.
  2. Kies de juiste doelgroep: Wie wil je uitnodigen? Identificeer de bedrijven en besluitvormers die voor jouw event relevant zijn. Een goed gedefinieerde doelgroep zorgt ervoor dat je boodschap bij de juiste mensen terechtkomt. Tip: nodig mensen uit die “out of your league” zijn. Dit gaat dus verder dan alleen de mensen benaderen die in je CRM-systeem staan. Het kost meer tijd om mensen te overtuigen die je nog niet kent, maar als het voor beide partijen interessant is dan is het de moeite waard. De kwaliteit van jouw bezoekers bepaalt namelijk het succes van het event.
  3. Selecteer een passende locatie: De locatie van je B2B event speelt een cruciale rol in de algehele ervaring. Kies een locatie die gemakkelijk bereikbaar is, voldoende capaciteit heeft en de juiste sfeer biedt voor jouw event.
  4. Stel een aantrekkelijk programma samen: Creëer een programma dat waarde biedt en aansluit bij de interesses van je doelgroep. Denk aan (een combinatie van) boeiende sprekers, interactieve sessies, activiteiten ter ontspanning en netwerkmogelijkheden.
  5. Promoot je event: Zorg ervoor dat je event onder de aandacht komt bij je doelgroep. Gebruik verschillende kanalen zoals organische en betaalde sociale media, e-mailcampagnes en samenwerkingen om de boodschap te verspreiden.
  6. Meet het succes: Na het event is het belangrijk om te evalueren wat goed ging en wat verbeterd kan worden. Verzamel feedback van de deelnemers en analyseer de resultaten om toekomstige evenementen nog succesvoller te maken.

Tips voor een effectief B2B event

Om ervoor te zorgen dat jouw B2B event een succes wordt, kun je de volgende tips in gedachten houden:

  • Creëer een interactieve omgeving: zorg voor een dynamische en betrokken sfeer waar deelnemers actief kunnen deelnemen aan sessies en gesprekken.
  • Bied waardevolle content: zorg ervoor dat je content relevant en waardevol is voor je doelgroep. Dit kan door deskundige sprekers in te zetten of workshops te organiseren.
  • Volg de nieuwste trends: blijf op de hoogte van trends in B2B events en pas deze toe om je event fris en aantrekkelijk te houden.
  • Werk samen met grote sponsors: kies voor bekende merken of invloedrijke social media-personen als partners om de zichtbaarheid en impact van je evenement te vergroten. Bekende samenwerkingen versterken de geloofwaardigheid en aantrekkingskracht, wat je evenement B2B aantrekkelijker maakt voor je doelgroep.
  • Live productdemonstraties: toon je product in actie zonder direct te verkopen. Haal inspiratie uit grote productlanceringen en gebruik video en evenementsoftware om een interactieve en meeslepende ervaring te creëren, die helpt om de waarde en toepassingen van je product duidelijk te maken.
  • Gebruik een evenementapp voor constante betrokkenheid: creëer een gepersonaliseerde ervaring met een evenement app die schema’s, informatie, exclusieve content en netwerkmogelijkheden biedt. Dit houdt deelnemers geïnformeerd en betrokken, zowel bij een fysieke als virtuele B2B events. Geen budget voor een app? Zorg voor een aantrekkelijke landingspagina waar alle informatie op staat die deelnemers op locatie kunnen scannen via een QR-code.
  • Faciliteer netwerkmogelijkheden: bied voldoende kansen voor deelnemers om met elkaar in contact te komen. Dit kan door netwerksessies, informele ontmoetingen of speeddating-formats.
Borrel op een jubileumfeest

De juiste zakelijke evenementenlocatie

Een belangrijke factor voor een succesvol B2B event is de locatie. Kies een zakelijke evenementenlocatie die niet alleen voldoet aan de praktische eisen zoals bereikbaarheid en capaciteit, maar ook een uitstraling heeft die past bij je event. Denk na over de sfeer die je wilt creëren en hoe de locatie bijdraagt aan de algehele ervaring van je gasten.

Kies voor WePlay United: expert in B2B evenementen op elke locatie

Bij WePlay United hebben we uitgebreide ervaring in het organiseren van B2B events op elke locatie in Nederland. Onze kracht ligt in maatwerk en flexibiliteit, waarbij we elk aspect van jouw evenement op maat maken om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Of je nu een klein netwerkbijeenkomst of een grootschalig zakelijk evenement plant, wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering en een onvergetelijke ervaring. Zo ook voor KRC Genk: de Belgische voetbalclub is al jaren bekend met een zakelijk evenement organiseren in de vorm van een FIFA toernooi met hun shirtsponsor Carglass.

B2B event van KRC Genk

Maak van jouw B2B event een succes!

Klaar om je volgende B2B event te organiseren? Neem contact op met WePlay United en laat ons je helpen bij het creëren van een event dat indruk maakt én resultaten oplevert. Of je nu behoefte hebt aan advies, ondersteuning bij de planning of een volledige uitvoering van je evenement, wij staan voor je klaar. Maak van jouw B2B event een succes en laat ons je helpen bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Wil jij ook een onvergetelijk bedrijfsfeest op eigen locatie organiseren? Neem nu contact op en wij helpen je graag verder. Vul onderstaand formulier in of bel naar +31 (0) 20 808 8670.

Neem contact op

Wij helpen je graag.