Bedrijfsfeest met workshop Rijkswaterstaat

Hoe een dag vol workshops ook leuk kan zijn


Als initiatiefnemer van het organiseren van interne workshops, lezingen of brainstorms bij een grote organisatie herken je het vast wel: een handjevol collega’s is hier enthousiast over, maar het grootste gedeelte ervaart dit als een ‘moetje’.

Zonde, want veel organisaties vinden interne scholing belangrijk of maken dit zelfs een verplicht onderdeel van teambuilding uitjes. Zo ook Rijkswaterstaat: na een lange periode zonder activiteiten wilden de jonge medewerkers van Rijkswaterstaat (Jong RWS) weer samen iets leuks doen. Maar interne events hebben wel de voorwaarde dat het altijd van educatieve waarde moet zijn. Hier ligt gelijk ook een uitdaging, want uit eerdere edities is gebleken dat de opkomst tegenviel. Een belangrijke opdracht die wij kregen: deelnemers moeten een “wauw”-ervaring krijgen.

Zo ontstond een programma met een combinatie van workshops en activiteiten die later de naam “Connect & Play” kreeg. Hierbij ligt de focus op het laagdrempelig contact maken met onbekende collega’s. Dit zorgt er namelijk voor dat de inhoudelijke workshops een stuk productiever zijn.

Connect & Play: workshops met activiteiten

Met behulp van een ervaren facilitator stellen we workshops samen die naadloos aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie. Om je op weg te helpen, hebben we drie thema’s voor onze workshops:

 1. Vergroot je werkgeluk
 2. Ontwikkel je ondernemende mindset
 3. Activeer je creatieve brein

Workshops en gaming: de perfect fit

Zoals gezegd, moeten deelnemers een “wauw”-ervaring krijgen op het event. Daarom hebben we een activiteitenpakket samengesteld wat je niet snel tegenkomt:

 • Lasergamen met obstakels
 • Racen op Formule 1 simulatoren
 • Virtual Reality
 • Just Dance
 • Spelen van verschillende games op de PlayStation 5

De activiteiten zijn niet alleen aantrekkelijke triggers om deel te nemen (want wie wil er nu niet lasergamen op kantoor?), maar ondersteunen ook het educatieve gedeelte. Dit werkt zo: het spelen van spellen werkt als een ijsbreker en zorgt voor een fijne, vertrouwde sfeer. En je hebt een heel ander gesprek met elkaar tijdens een inhoudelijke workshop, als je daarvoor lasergame tactieken hebt besproken. De inzet van fun activiteiten is een goed middel om de productiviteit van workshops te verbeteren.

Connect & Play: de workshops van de toekomst

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden van een bedrijfsfeest waarbij we ‘fun’ combineren met inhoudelijke workshops? Bekijk ons pakket voor meer informatie.

FAQ’s (veelgestelde vragen over workshops)

 1. Q: Kunnen de workshops aangepast worden aan specifieke thema’s of bedrijfswaarden?
  A: De thema’s voor de workshops die we hanteren zijn het vergroten van de werkgeluk, het ontwikkelen van een ondernemende mindset en het stimuleren van een creatief brein. Binnen deze thema’s is het mogelijk om de details af te stemmen op jullie wensen.
 2. Q: Moeten we zelf voor de benodigde materialen zorgen?
  A: Het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen, zijn geschikte ruimtes en bijvoorbeeld tafels en stoelen. Wij nemen de spullen voor de activiteiten mee, verzorgen de workshops en
 3. Q: Kunnen de activiteiten ook buiten kantooruren plaatsvinden?
  A: Ja, we kunnen onze programma’s aanpassen aan de gewenste tijden, zodat ze passen binnen de planning van jouw organisatie.
 4. Q: Zijn er opties voor bedrijven met een kleiner budget of minder dan 50 deelnemers?
  A: Zeker, maar niet met dit programma. Kijk op onze pagina Teambuilding workshop voor een passend aanbod.
Voor het faciliteren van inhoudelijke, op maat gemaakte workshops werken we samen met adviesbureau Jonge Honden.