Jongen schiet in lobbak FIFA skill games

Gamen en bewegen

 • Voor gemeente en welzijn
 • 4 uur
 • 40 – 120 deelnemers
 • Vanaf € 27 p.p.

Zet gaming in om jongeren te laten bewegen

Gamen en bewegen zijn tegenpolen, toch? Fout: bij WePlay United brengen we jeugd in beweging door middel van een innovatieve aanpak ‘FIFA skillgames’. Stel je voor, een wereld waarin jongeren niet alleen gamen, maar ook actief bewegen. Vroeger een utopie, nu realiteit. 

Gaming als hulpmiddel

We hebben een geheel nieuwe benadering ontwikkeld om jongeren aan te moedigen om te bewegen. Ons Fortnitekamp is daar een perfect voorbeeld van. Hier transformeerden we beweegelementen naar een Fortnite-ervaring. Maar ook in FIFA maken we gebruik van skillgames om jongeren te stimuleren meer te bewegen. Op een FIFA skillgame dag voeren de deelnemers 6 verschillende oefeningen uit die ze kennen uit de populaire game FIFA. Naast de voetbalactiviteiten spelen we ook FIFA zoals tijdens onze FIFA toernooien.

Gamificatie van sport

Wij geloven dat het tijd is om een actievere levensstijl te bevorderen onder de nieuwe generatie. We willen samen met jou de wereld van sport gamificeren. Want esports vereist ook een fit lichaam. Onze skillgame-programma’s moedigen beweging aan en hebben een positieve invloed op het lage percentage jongeren dat actief aan sport deelneemt.

Kom in contact

Specificaties

 • Volledig programma van vier uur voor tussen de 40 en 120 personen;
 • PS’s 5 met o.a. FIFA 23 en Rocket League en VR-brillen met o.a. Beat Saber;
 • Just Dancevloer waarop je kan dansen en 20 lasergameguns speciaal voor kinderen;
 • Zes verschillende FIFA skillgames zoals dribbelen, op targets schieten of in de lobbak passen;
 • Laat jongeren bewegen binnen hun eigen belevingswereld door diverse games;
 • Vraag naar extra opties zoals bubbelvoetbal, F1 simulatoren en professionele laserguns.
Vrijblijvend voorstel

Voorbeeld programma

 • Bus van WePlay United
  10:00

  Aankomst

  Onze eventmanagers zijn minimaal 2 uur van tevoren aanwezig om op te bouwen.

 • Eventmanager WePlay United legt de regels uit
  12:00

  Uitleg event

  Om de activiteiten soepel te laten verlopen, leggen onze eventmanagers de belangrijkste regels uit.

 • Jongen schiet bal in de lobbak tijdens Skillgame standaard event
  13:00

  Event in volle gang!

  Deelnemers zijn volop aan het bewegen tijdens onze gegamificeerde skillgames en Virtual Reality activiteiten.

 • Jongen dribbelt tussen pionnen tijdens Skillgame standaard event
  16:00

  Einde event

  Na een intensieve dag vol plezier bouwen onze eventmanagers af zodat jij nog even kan nagenieten.

Zie ook

Lasergamen tijdens dagprogrammering
Dagprogrammering Ontdek een unieke dagprogrammering boordevol games en beweging. Activiteiten zoals lasergamen, F1 simulatoren, Virtual Reality en meer.
 • icon 50 – 150 personen
 • icon 4 uur
 • €26
 • per persoon
Bekijk
Presentatie Verantwoord gamen
Verantwoord gamen Educatief dagprogramma: een interactieve presentatie over verantwoord gamen gecombineerd met verschillende gaming activiteiten. 🎮
 • icon 25 – 100 personen
 • icon 4 uur
 • €45
 • per persoon
Bekijk
Bubbelvoetbal uitgebreid
FIFA en bubbelvoetbal tijdens jubileum FIFA en bubbelvoetbal: lachen, botsen en plezier hebben! Ideale side events voor jouw jubileumfeest, open dag of seizoensafsluiting.
 • icon 30 – 80 personen
 • icon 4 uur
 • €14,50
 • per persoon
Bekijk
Schoolreisje op locatie bij Yuverta
Schoolreisje op locatie Het ideale schoolreisje op eigen locatie. Wij transformeren de gymzaal en aula tot gaming arena met lasergamen, F1-simulatoren, Virtual Reality en FIFA.
 • icon 25 – 100 personen
 • icon 4 uur
 • €30
 • per persoon
Bekijk

Zo werkt gamen en bewegen

Na een intensieve warming up verdelen we de groepen: de ene groep begint met het EA FC toernooi en de andere groep verdeelt zich over de verschillende skillgames. Elke deelnemer ontvangt een bal waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Bij de skillgames houden we de scores bij, zodat iedereen na het event een gepersonaliseerde FUT-kaart ontvangt!

Lees verder

Een FIFA toernooi met beweging

Met een skillgames event combineren we twee dingen die veel jongeren leuk vinden: het spelen van een FIFA toernooi en voetballen! Door gamen en bewegen samen te brengen zorgen we dat ze hun favoriete PlayStation spel kunnen spelen terwijl ze fit blijven.

Lees verder

Gamen en bewegen op de voetbalclub

Met de skillgames vertalen we de belevingswereld van FIFA naar het voetbalveld: jongeren spelen de challenges die ze kennen uit de populaire videogame. Op deze manier zijn ze met gaming bezig terwijl ze in feite lekker aan het voetballen zijn.

Kom in contact

Gamen en bewegen voor jongeren

Ben je als gemeente of welzijnsorganisatie op zoek naar een leuke activiteit, voor bijvoorbeeld tijdens een vakantie? Met een gamen en bewegen event spreek je vooral fanatieke voetballers aan. Want zeg nou eerlijk: het spelen van FIFA op de PlayStation én op het veld is een unieke combinatie.

Vraag vrijblijvend voorstel aan

Gamen en bewegen met Sportief Capelle

Hoe activeer je de jeugd om te sporten? Organiseer een concept waarbij gamen en bewegen elkaar versterken!

🤔 De uitdaging

Jongen schiet bal in de lobbak tijdens skillgame standaard event van WePlay United

Gamen is één van de belangrijkste hobby’s die de jeugd heeft op dit moment. Vaak staat de PlayStation al aan voordat de schooltas is uitgepakt. Dit gaat helaas soms ten koste van buiten spelen. Dat ziet ook Sportief Capelle, een organisatie die er naar streeft om elke Capellenaar aan het sporten te krijgen. Aan ons de uitdaging om een concept te verzinnen waarbij gamen en bewegen elkaar juist versterken.

Kom in contact 👋

💡 De oplossing

Jongen schiet op targets in de goal tijdens skillgame standaard event van WePlay United

Hoe zorg je ervoor dat de jeugd gemotiveerd raakt om te sporten? Door in te spelen op hun interesse: FIFA. We passen verschillende Skill Games uit de game toe in het echt en vertalen hiermee de belevingswereld van FIFA naar het voetbalveld. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een digitale FUT-card op basis van de resultaten van de Skill Games. Uiteraard speelden we ook FIFA op de PlayStation.

Ik wil ook een passende oplossing 💡

Veelgestelde vragen

 • Wat is een game- en beweegevent?

  Een game- en beweegevent is een evenement dat gamen en lichaamsbeweging combineert, waarbij deelnemers actieve en bewegingsgestuurde spellen kunnen spelen. Dit varieert van dansgames tot sportspellen.

 • Is een game- en beweegevent geschikt voor alle leeftijden?

  Ja, een game- en beweegevent is doorgaans geschikt voor alle leeftijden. Deze evenementen zijn bedoeld om mensen van alle leeftijden te betrekken bij actieve spelervaringen. Er zijn spellen en activiteiten beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen, waardoor het een leuke en gezinsvriendelijke ervaring is.

 • Welke activiteiten stimuleren gamen en bewegen?

  De activiteiten die het beste passen bij een game- en beweegevent zijn FIFA skillgames, lasergamen en Virtual Reality.

 • Hoe helpt gamen en bewegen om actief te blijven?

  Gamen en bewegen houden je actief door fysieke activiteit leuk en uitdagend te maken. Het spelen van bewegingsgestuurde games vereist vaak lichamelijke inspanning, zoals dansen, springen, of zwaaibewegingen maken. Hierdoor blijf je gemotiveerd om te bewegen en kun je een meer actieve levensstijl behouden.

 • Zijn er virtual reality games die een goede workout bieden?

  Ja, er zijn virtual reality (VR)-games die een uitstekende workout bieden. Games zoals “Beat Saber,” waarbij je ritmisch lichtzwaarden moet zwaaien om blokken te raken, “Creed: Rise to Glory,” een boksspel, en “Sprint Vector,” een racespel waarbij je je armen gebruikt om te bewegen, zijn geweldige opties voor een intensieve training.

 • Moet ik ervaring hebben met gamen of sporten om deel te nemen aan een game- en beweegevent?

  Nee, ervaring is meestal niet vereist om deel te nemen aan een game- en beweegevent. Deze evenementen zijn juist bedoeld om mensen kennis te laten maken met gamen en bewegen op een leuke en laagdrempelige manier. Of je nu een ervaren gamer bent of nog nooit een sportspel hebt gespeeld, iedereen is welkom om deel te nemen, plezier te hebben en actief te bewegen tijdens het evenement.

Bedrijfsuitje ideeën, organiseer een borrel
Jubileumfeest Organiseer een fantastisch jubileumfeest met WePlay United. Van planning tot uitvoering, wij zorgen voor een vlekkeloos bedrijfsjubileum. Lees meer
Teambuilding activiteiten op eigen locatie bij Rijkswaterstaat
Teambuilding activiteiten op eigen locatie: flexibel en op maat Bespaar kosten en reistijd door deze teambuilding activiteiten op eigen locatie te organiseren. Lees meer
Azerion sportieve teambuilding activiteiten FIFA skillgames
Boost je team met sportieve teambuilding activiteiten Teamwork makes the dreamwork. Lees waarom onze sportieve teambuilding activiteiten juist bij jou passen. Lees meer
Groep mensen bezig met een workshop
Teambuilding activiteiten in Amsterdam Op zoek naar teambuilding activiteiten in Amsterdam? WePlay United ontzorgt jou van voorbereiding tot aan uitvoering. Lees meer