Logo van het online Fortnite toernooi voor gemeente Uithoorn

On- en offline events voor gemeente Uithoorn

Met een activiteitendag, een meerdaags online Fortnite toernooi en live uitzendingen boden we de jeugd in gemeente Uithoorn voor en tijdens oud & nieuw een leuk alternatief. We zijn er trots op dat we wederom met een gaming gerelateerde oplossing konden bijdragen aan een maatschappelijke uitdaging.

De uitdaging

Gemeente Uithoorn volgt de landelijke regels rondom het afsteken van vuurwerk. Dat betekent dat vuurwerk afsteken mag, maar alléén op oudejaarsavond tussen 18:00 en 02:00. Deze maatregel roept vooral onder de jonge doelgroep veel weerstand op en is de reden dat de gemeente op zoek is naar leuke alternatieven.

De oplossing

Hoe houd je jongeren bezig tijdens een vuurwerkverbod? Door iets te organiseren wat deze doelgroep enorm aanspreekt: on- en offline game events.

Offline

Op 27 december toverden we een plaatselijke gymzaal om tot een moderne speeltuin. De ene helft van de zaal werd een lasergame arena waarbij de grote matten, bokken en pionnen fungeerden als obstakels. Aan de andere kant van de zaal kon de jeugd verschillende spellen spelen zoals:

Online

Op 29, 30 en 31 december organiseerden we een online Fortnite kwalificatie. Deelnemers konden zich kwalificeren voor de grote finale als ze elke kwalificatie ronde meespeelden. Via livestreams op Twitch zorgden we dat de deelnemers samen konden spelen dat ze hun scores konden doorgeven. De finale speelden we om 00:30 op 1 januari. Na het openen van de (kinder)champagne moest de knop dus meteen om, want de regel was simpel: pak de Victory Royale en je wint een PlayStation 5!

Livestream van het online Fortnite toernooi voor gemeente Uithoorn

Ideeën voor activiteitendag

Ben jij als voetbalclub, school, gemeente of welzijnsorganisatie ook op zoek naar ideeën voor een projectdag, jubileum, activiteitendag of sportdag? Bekijk onze overzichtspagina voor alle binnenactiviteiten en buitenactiviteiten of neem contact op.