Met deze beursactivatie kwam Cikam in contact met 70+ leads

Horecava: de grootste horecabeurs in Nederland. Een plek voor veel bedrijven om jezelf te presenteren aan de markt, leads te genereren en relaties op te bouwen. Het maken van een goede eerste indruk is dus key. Dat betekent dat je dus iets anders moet doen dan de rest. Daar dacht Cikam, een autoriteit in de markt van geldverwerking, gelukkig hetzelfde over. En zeg nou eerlijk: je ziet al zoveel ‘dertien-in-een-dozijn’ beursstands. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over een effectieve beursactivatie.

De kracht van een effectieve beursactivatie

Beursactivaties blijven een krachtig instrument in de marketingstrategie van een bedrijf. Deze face-to-face ontmoetingen bieden een goede kans om jouw merk, product of verhaal tot leven te brengen. Daarnaast is het een goede manier om aan relaties te bouwen en directe feedback te krijgen van klanten. Dit is waarom je juist nu – in het digitale tijdperk – moeite moet steken in een goede beursactivatie.

1. Merkbeleving creëren die resoneert

Beursactivaties bieden de unieke kans om een merkverhaal tastbaar te maken. In plaats van digitale advertenties of social media posts, kunnen bezoekers jouw product of dienst in het echt ervaren. Deze ervaringen blijven hangen en creëren een emotionele connectie.

2. Directe interactie met de doelgroep

Beurzen zijn een hotspot voor doelgerichte marketing. Hier kun je namelijk rechtstreeks communiceren met je doelgroep, hun vragen beantwoorden, en directe feedback krijgen. Dit soort interacties is goud waard voor zowel het onderhouden van klantrelaties als marktonderzoek.

3. Netwerken en partnerships

Naast klantenbinding, zijn beursactivaties ook uitstekend voor netwerken. Ze bieden de kans om te connecten met branchegenoten, leveranciers, en potentiële partners, wat kan leiden tot waardevolle samenwerkingen.

💡 Tip: Zet LinkedIn in om op een effectieve manier in contact komen met nieuwe en bestaande relaties. Vaak geven beursgangers namelijk via LinkedIn aan of ze aanwezig zijn. Volg dit stappenplan:

  1. Kijk of er een event van jouw beurs is aangemaakt op LinkedIn
  2. Klik jezelf op “aanwezig”
  3. Bekijk andere aanwezigen en selecteer op basis van functietitel de meest interessante profielen
  4. Stuur een connectieverzoek waarin je voorstelt om op de beurs kennis te maken

Op deze manier zorg je dat het ijs al is gebroken en dat de drempel om elkaar aan te spreken op de beursdag een stuk lager is. Ben je elkaar niet tegengekomen? Stuur weer een LinkedIn berichtje om digitaal kennis te maken!

4. Concurrentievoordeel

Een creatieve en goed uitgevoerde beursactivatie kan jouw merk onderscheiden van de concurrentie. Dit is je kans om te laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt, en waarom klanten voor jou moeten kiezen.

5. Meetbare resultaten

Beursactivaties bieden meetbare resultaten zoals leadgeneratie, verkoopcijfers en klantenfeedback. Deze data is enorm waardevol voor het verfijnen van toekomstige marketingstrategieën.

Beursactivatie met Formule 1 simulatoren

Cikam zocht naar een aanvulling op hun stand wat beursgangers aanspreekt, een goede uitstraling heeft én het ijs breekt. Want je wil natuurlijk met potentiële klanten op een laagdrempelige manier in gesprek komen. De oplossing: zet Formule 1 simulatoren neer.

Met Formule 1 simulatoren weet je dat je reuring creëert. Want juist omdat je in het dagelijks leven niet zo vaak de kans krijgt om te racen, is het moeilijk om door te lopen. En wie het leuk vindt om te racen, zegt zeker geen nee om kans te maken op twee kaarten voor de Dutch Grand Prix op circuit Zandvoort. Het resultaat: meer dan 70 kwalitatieve leads. En omdat je alle leads op een leuke manier hebt gesproken, weet je na de beurs precies met wie een vervolggesprek interessant is!

Een beursactivatie die aanspreekt

Terwijl de wereld digitaliseert, blijft de waarde van persoonlijk contact enorm belangrijk. Effectieve beursactivaties zijn meer dan een marketinginstrument; ze zijn een essentiële schakel in het bouwen van een sterk merk. Door te investeren in creatieve, doelgerichte beursactivaties, kun je het imago van jouw bedrijf versterken, waardevolle relaties opbouwen en de positie in de markt verstevigen.

Ben jij ook op zoek naar een activatie voor jouw product of merk (zoals we o.a. ook met Philips OneBlade deden in samenwerking met Team Gullit) en zoek je naar een passende invulling? Neem dan contact op, wij helpen graag!