Een borrel is een veel genoemde activiteit bij bedrijfsuitje ideeën

Originele bedrijfsuitje ideeën die iedereen verbazen

De zoektocht naar leuke bedrijfsuitje ideeën is begrijpelijk. “Merendeel werknemers klaagt over bedrijfsuitjes” kopt namelijk een artikel van de Nationale Vacaturebank. Uit ruim 1000 respondenten blijkt dat 47% nooit een bedrijfsuitje heeft. Degenen die dit wil hebben, klagen er massaal over. De ontevredenheid wordt met name vooraf geuit, wanneer bekend wordt wat het team of bedrijf tijdens het uitje gaat doen (42%). De resultaten liegen niet: het is erg belangrijk om geregeld iets te organiseren en aandacht te besteden aan de activiteit. In deze blog geef ik je verschillende bedrijfsuitje ideeën met als bonus een tip wat je altijd moet doen.

Waarom een origineel bedrijfsuitje essentieel is

Een bedrijfsuitje brengt je team dichter bij elkaar. Het biedt de mogelijkheid om collega’s op een andere manier te leren kennen, wat de samenwerking op het werk ten goede komt. Een hecht team is meer bereid om voor elkaar en voor het bedrijf door het vuur te gaan, wat leidt tot betere bedrijfsresultaten en een hogere omzet.

Als werkgever geef je je medewerkers een motivatieboost door hen iets extra’s te bieden. Een bedrijfsuitje laat hen zich gewaardeerd voelen, wat hen aanspoort om bijvoorbeeld net dat stapje extra te zetten. Regelmatig extra activiteiten organiseren vermindert ook het personeelsverloop, wat zorgt voor een stabiele basis in het bedrijf. Daarnaast geeft een bedrijfsuitje nieuwe energie. Als je de activiteit koppelt aan behaalde prestaties, zien je medewerkers het als een beloning, en mensen houden van beloningen. Dit resulteert in een hogere motivatie onder het personeel.

Een bedrijfsuitje organiseren wat bij iedereen in de smaak valt, ga er maar aanstaan. Het is daarom helemaal niet gek als je online op zoek gaat naar bedrijfsuitje ideeën. En in ons kikkerlandje zijn we natuurlijk erg kritisch, ziet ook Mark Borgman van de Nationale Vacturebank: ‘Het is algemeen bekend dat Nederlanders regelmatig klagen. Het feit dat slechts 12 procent na afloop klaagt, betekent dat het merendeel het uitje achteraf toch leuk vond. Het is natuurlijk wel lastig om een activiteit te bedenken die iedereen leuk vindt, maar om het klagen te voorkomen, is het handig om werknemers van tevoren te betrekken bij het bedenken van bedrijfsuitje ideeën.’

Dit zijn bedrijfsuitje ideeën die echt indruk maken

Om je te helpen met ideeën voor bedrijfsuitjes, hebben wij een selectie gemaakt van onze meest populaire activiteiten:

Lasergamen professioneel event Yourhosting
1. Lasergame

Lasergamen op eigen locatie (kantoor/magazijn) of op een externe evenementenlocatie is mijn persoonlijk favoriet. Met opblaasbare obstakels en andere materialen maken we een echte lasergame arena.

Ga naar lasergamen
Formule 1 F1 race simulator event Yourhosting
2. Formule 1 racen

Iedereen wil tegenwoordig racen op Formule 1 simulatoren. We bieden drie formats aan: Vrije Training, Tijdrit en Grand Prix (waarbij je racet tegen elkaar!).

Ga naar F1
Teambuilding activiteiten binnen Virtual Reality
3. VR

Als je het hebt over “beleving”, heb je het over VR. Met Virtual Reality ontdek je een totaal nieuwe wereld met honderden spellen naar keuze.

Ga naar VR

Bekijk hier nog twee andere bedrijfsuitje ideeën ⬇️

Groep mensen aan het dansen tijdens Just Dance event
4. Just Dance

Ideeën voor bedrijfsuitjes nodig die de dag een beetje “schwung” geven? Met Just Dance daag je jouw collega’s uit om te bewegen op de leukste hitjes.

Ga naar Just Dance
5. Game event

Speel FIFA, Rocket League, Trackmania of een andere game naar keuze op onze gamecases met stickers in jullie branding. Leuk om je vrijmibo een boost te geven of als onderdeel van een compleet activiteitenprogramma.

Ga naar Gamecases

Zo zien onze bedrijfsuitje ideeën eruit in actie:

Locaties voor originele bedrijfsuitjes

Het kiezen van de juiste locatie voor je bedrijfsuitje is net zo belangrijk als de activiteit zelf. Bij WePlay United werken we samen met verschillende feestlocaties. Hierdoor zijn we een one-stop-shop: we ontzorgen jou volledig van voorbereiding tot aan uitvoering én organiseren we onze events in heel Nederland, België en Duitsland.

Flexibiliteit en maatwerk zijn essentieel bij het organiseren van een bedrijfsuitje. Daarom werken wij nauw samen met jou om de perfecte locatie en activiteit te kiezen die aansluiten bij jouw wensen en doelen. Een aantal locatie ideeën voor bedrijfsuitjes:

 • Apeldoorn. Locatie tips: SOAP, Hofstede de Middelburg, Orpheus;
 • Arnhem. Locatie tips: Bistrobar Beaune, landgoed Groot Warnsborn, Musis & Stadstheater;
 • Barneveld. Locatie tips: kasteel de Schaffelaar, Midden Nederland Hallen;
 • Breda. Locatie tips: landgoed Bergvliet, de Houthallen, Korenmolen de Hoop;
 • Den Haag. Locatie tips: de Pier, Mauritshuis, Boca Grandi;
 • Eindhoven. Locatie tips: Philips Stadion, Vibes, Evoluon;
 • Groningen. Locatie tips: Jamey Fitz, De Loods, de Paalkoepel;
 • Leiden. Locatie tips: Brasserie Groep, Hortus, Pesthuis;
 • Nijmegen. Locatie tips: De Vasim, landgoed Brakkesteyn, Gofferstadion;
 • Rotterdam. Locatie tips: Euromast, Ahoy, Fontein;

Kies voor WePlay United: expert in bedrijfsuitjes

Met jarenlange ervaring en een passie voor het organiseren van bedrijfsuitjes weten wij als geen ander hoe we jouw team een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Omdat bedrijfsuitje ideeën kunnen variëren op basis van welke doelstelling je wil bereiken, hebben we verschillende pakketten ontwikkeld:

Bedrijfsfeest Wij zorgen voor een onvergetelijk bedrijfsfeest op elke locatie met activiteiten zoals lasergamen, racen op F1 simulatoren en Virtual Reality.
 • icon 50 – 200 personen
 • icon 4 uur
 • €52,50
 • per persoon
Bekijk
Workshops met activiteiten bij Rijkswaterstaat, overzichtsfoto van de gamecases
Play & Connect Op zoek naar inhoudelijke workshops waar collega’s enthousiast van worden? Combineer dit met fun activiteiten zoals o.a. lasergamen op kantoor.
 • icon 50 – 200 personen
 • icon 4 uur
 • €72,50,-
 • per persoon
Bekijk
Groep mensen bezig met een workshop
Teambuilding workshop De enige inhoudelijke workshop gecombineerd met een Virtual Reality teambuildingsactiviteit. Wij brengen ontspanning en ontwikkeling samen. 🤝
 • icon 6 – 12 personen
 • icon 4 uur
 • €133
 • per persoon
Bekijk
Recruitment event Laat jouw recruitment event opvallen met een gaming beleving! Verbind op laagdrempelige wijze nieuw talent met jouw teamleden.
 • icon 20 – 50 personen
 • icon 4 uur
 • €90,-
 • per persoon
Bekijk

Realiseer ideeën voor bedrijfsuitjes met WePlay United

Je hebt nog één bonustip van ons te goed. Als we namelijk nog even terugkomen op het onderzoek van de Nationale Vacaturebank, zien we dat veel medewerkers het erg belangrijk vinden als er een borrel is. Onze tip: ongeacht de bedrijfsuitje ideeën die je hebt, zorg voor een goedgevulde drank koelkast en bespaar niet op de borrelnootjes. Zo sluit je altijd op een positieve manier af! 😄

Bedrijfsuitje ideeën, organiseer een borrel

Heb je inmiddels genoeg bedrijfsuitjes ideeën opgedaan? Wij kunnen niet wachten om jouw plannen te realiseren. Met onze expertise en passie voor evenementen zorgen wij ervoor dat jouw volgend bedrijfsuitje een groot succes wordt!

Neem contact op

Wij helpen je graag.